18 Σεπτεμβρίου, 2021

Covidiots λουκετοθεραπευτές: Κομπογιαννίτες ανεπίδεκτοι μαθήσεως



Ανάρτηση στο facebook του δρ. Ιωάννη Πάλμου. Χρόνος ανάγνωσης 2'.



Την Άνοιξη και το καλοκαίρι του 2020 όλοι σχεδόν οι καραντινάκηδες ήταν πεπεισμένοι για δυο πράγματα. Πρώτον, ότι όντως η Κίνα είχε ελέγξει απόλυτα την επιδημία με τα περιοριστικά μέτρα κι είχε πρακτικά εξαφανίσει τον ιό από το έδαφός της, και δεύτερον ότι κι εμείς επίσης είχαμε νικήσει την επιδημία χάρις σε αντίστοιχα περιοριστικά μέτρα. Οι άνθρωποι ήταν τόσο αφιονισμένοι και πέραν πάσης λογικής που κάθε προσπάθεια επαναφοράς στην λογική ήταν μάταια!

Τους έλεγες ας πούμε "Μα τα ίδια μέτρα πήραν και στην Ιταλία, την Ισπανία, το Βέλγιο, τη Γαλλία και ταυτόχρονα μ' εμάς και δεν πέτυχαν κάτι", αλλά δεν καταλάβαιναν τίποτα. Σαν φανατικοί "πιστοί" σου απαντούσαν πως "Εμείς πήραμε τα πιο σωστά μέτρα διότι έχουμε τον Τσιόδρα και τα εφαρμόσαμε πιο σωστά χάρις στον Χαρδαλιά και το Μητσοτάκη!" Οι κινεζικής εισαγωγής και μεσαιωνικής εμπνεύσεως τσαρλατανισμοί του Τσιόδρα είχαν αναχθεί σε "κορυφαία επιστημονικά επιτεύγματα", ήταν βέβαια απλά μια καθυστέρηση από τύχη.

Το Φθινόπωρο του 2020 κι ενώ η "επιτυχία" είχε θεωρηθεί οριστική και δεδομένη, τόσο που όχι μόνο δεν είχαμε φροντίσει να βελτιώσουμε και να ενισχύσουμε το σύστημα υγείας ("Tζάμπα λεφτά! Aν ξαναέρθει ο ιός, που δεν θα ξεναέρθει, θα κάνουμε πάλι lockdown και πάλι επιτυχία θα έχουμε!), αλλά οι σκιτζήδες της επιτροπής είχαν διαβεβαιώσει τον πρωθυπουργό της χώρας ότι η κατάσταση ήταν πλήρως ελεγχομένη οπότε δεν υπήρχε περίπτωση να χρειαστεί πάλι lockdown με αποτέλεσμα αυτός να το δηλώσει επίσημα το Σεπτέμβρη του 2020 για να γίνει ρεζίλι δυο μήνες μετά όταν η τύχη μας τελείωσε κι η επιδημία επενέκαμψε οπότε επέβαλε το επόμενο lockdown που διήρκεσε έξι μήνες και φυσικά δεν απέφερε απολύτως τίποτα εκτός από δεινά.

Έκπληκτοι οι επιστήμονες της συμφοράς έβλεπαν τα μέτρα να μην αποδίδουν κι απορούσαν πως συμβαίνει αυτό. Κάποιος ειλικρινής ομολόγησε ότι "Δεν ξέρουμε γιατί συμβαίνει αυτό!", οι πλέον σκληροπυρηνικοί όμως βρήκαν την αιτία. "Διότι τα μέτρα δεν ήταν αρκετά σκληρά! Αλλιώς στην Κίνα πως είχαν δηλαδή αποδώσει;" (Το ενδεχόμενο οι Κινέζοι να λέμε ΨΕΜΑΤΑ ούτε που το είχε περάσει από το μυαλό τους!)

Έτσι κάναμε ακολούθως "σκληρό locdown μέσα στο πρηγούμενο locdown" και ακολούθως "ακόμα σκληρίότερο lockdown μέσα στο προηγούμενο lockdown που ήταν πιο σκληρό από το προηγηθέν lockdown"Ήταν το σύστημα babuska lockdown, όπου κάθε lockdown εμπεριείχε μέσα του προηγούμενο, αυτό πάλι προηγούμενο κ.ο.κ. Τα αποτελέσματα ήταν τα γνωστά, η επιδημία έκανε ότι ήθελε αυτή και δεν καταλάβαινε τίποτα από περιοριστικά μέτρα, η δικαιολογία όμως ήταν έτοιμη "Ναι αλλά δεν είναι όσο σκληρά πρέπει τα μέτρα!" ή "Ναι αλλά αφού δεν τα τηρείτε πως να αποδώσουν;" Φυσικά και ο λαός δεν μπορούσε να τηρεί αυστηρά περιοριστικά μέτρα 8 μήνες, τους έξι συνεχόμενους, η Κίνα δηλαδή πως τα είχε καταφερει σε μόλις 1,5 μήνα;

Κατά όλως παράδοξο τρόπο η επιδημία μας ξέχασε όταν προς το τέλος της Άνοιξης του 2021 την ξεχάσαμε κι εμείς. Μετά από λίγους μήνες μας θυμήθηκε πάλι βέβαια, ως αποτέλεσμα των προηγηθέντων περιοριστικών μέτρων, αλλά τώρα κάνουμε ότι δεν την βλέπουμε και πολύ σωστά κάνουμε! Ελπίζω να έχουν πάρει το μάθημά τους και να συνεχίσουν να μην λαμβάνουν περιοριστικά μέτρα που ήταν το ΑΠΟΛΥΤΟ ΦΙΑΣΚΟ! Τα άλλα περί εμβολίων, φαρμάκων κλπ είναι συζητήσιμα, τα περιοριστικά μέτρα δεν ήταν ποτέ λογική επιλογή, πρέπει να είναι κάποιος εντελώς βλάκας ώστε να συνεχίζει να τα υποστηρίζει.


***