11 Σεπτεμβρίου, 2021

Οι πιο πετυχημένες εξαγωγές της Κίνας: Lockdown και υποχρεωτικοί εμβολιασμοί

Η βιασύνη της Δύσης να υιοθετήσει την παράξενη μέθοδο του κινεζικού καθεστώτος για τον έλεγχο των ασθενειών αποκάλυψε πόσο λίγο νοιάζονται στην πραγματικότητα τα δυτικά καθεστώτα για τα ανθρώπινα δικαιώματα ή το κράτος δικαίου.

Άρθρο του Michael Rectenwald, δημοσιευμένο από το Mises Institute στις 11 Σεπτεμβρίου 2021. Απόδοση στα ελληνικά, Νίκος Μαρής. Χρόνος ανάγνωσης 4΄.



Δεν αποτελεί ούτε αντικομμουνιστική υστερία ούτε άστοχη εκτίμηση το να πούμε ότι το καθεστώς του covid που καθιερώθηκε στον δυτικό κόσμο είναι πρωτίστως προϊόν του κινεζικού καθεστώτος. Δεν αναφέρομαι μόνο στον ισχυρισμό ότι ο covid-19 προήλθε από ένα εργαστήριο της Γουχάν, αλλά και στο γεγονός ότι η προπαγανδιστική εκστρατεία που «ενημερώνει» τις αντιδράσεις απέναντι στον covid οφείλεται ευθέως στο Πεκίνο. Όπως απέδειξε με έξοχο τρόπο ο Michael P. Senger, το σύνολο των αντιδράσεων στον covid αποτελούν εξαγωγή του καθεστώτος του Xi Jinping . 

Από έναν διεστραμμένο θαυμασμό για τα δρακόντεια μέτρα της Κίνας, εξαιτίας συγκρουόμενων οικονομικών συμφερόντων που προέρχονται από κινεζικά κεφάλαια και του παράξενου φόβου μήπως αποτύχουν να επιδείξουν επαρκώς ολοκληρωτικές παρορμήσεις, οι δυτικές υγειονομικές υπηρεσίες , οι κυβερνήσεις, οι επιστήμονες, τα μέσα ενημέρωσης και οι πολίτες, υιοθέτησαν και προώθησαν τις δήθεν επιτυχημένες μεθόδους του Πεκίνου για τον έλεγχο μιας ιογενούς πανδημίας, μετατρέποντας έτσι τις δυτικές δημοκρατίες σε εκκολαπτόμενα ολοκληρωτικά κράτη - σε διάφορους βαθμούς. Η Αυστραλία αντιπροσωπεύει το πιο κραυγαλέο παράδειγμα, ενώ άλλες χώρες, όπως η Λιθουανία, δεν είναι πολύ πίσω. Μένει να δούμε τι θα κάνουν οι ΗΠΑ και πολλά άλλα κράτη, καθώς το αφήγημα του covid καταρρέει μπροστά στα διαρκώς αυξανόμενα στοιχεία για λάθη και εξόφθαλμη κακοδιαχείριση. Πιθανότατα, θα επιτείνουν τον αυταρχισμό τους. 


Ο απόλυτος παραλογισμός του καθεστώτος του κορωνοϊού βασίζεται σε έναν εσφαλμένο συλλογισμό:

«Η Κίνα περιόρισε τον ιό κλειδώνοντας την Γουχάν. Ταυτόχρονα, ο ιός διέφυγε από τη Γουχάν. Άρα, ο υπόλοιπος κόσμος πρέπει να μιμηθεί τα μέτρα εγκλεισμού της Κίνας.» 


Το καταστρεπτικό καθεστώς του covid καθιερώθηκε με αυτόν τον ισχυρισμό και βασίστηκε σε μια σειρά αντιφατικών μέτρων. Πρώτα, οι μάσκες ήταν άχρηστες και επομένως περιττές. Στη συνέχεια, οι μάσκες ήταν απαραίτητες. Μετά, χρειάζονταν δύο εβδομάδες αποκλεισμού για να ισοπεδωθεί η επιδημιολογική καμπύλη. Μετά, τα λουκέτα συνεχίστηκαν για μήνες. Μετά, χρειάζονταν δύο ή περισσότερες μάσκες. Μετά, οι εμβολιασμοί θα καθιστούσαν τις μάσκες περιττές για τους εμβολιασμένους. Με τα εμβόλια, οι μάσκες και τα lockdown θα αποφεύγονταν. Μετά, οι εμβολιασμένοι θα έπρεπε να φορούν μάσκες, επειδή και εκείνοι είναι ευάλωτοι στη λοίμωξη (και μπορεί να μεταδώσουν τον covid). Μετά, θα έπρεπε να επιβληθούν εκ νέου τα lockdown. Αυτές είναι μόνο μερικές από τις πολιτικές διακηρύξεις και τις ανατροπές που αποτέλεσαν την ανταπόκριση του κορωνο-καθεστώτος.

 

Τα lockdown, οι μάσκες, και οι υποχρεωτικοί εμβολιασμοί θεσπίστηκαν για την αντιμετώπιση ενός ιού με μέσο ποσοστό θνησιμότητας μόλυνσης (IFR) κάτω από 0,2400 % σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, με διάμεσους δείκτες IFR 0,0027 %, 0,0140 %, 0,0310 %, 0,0820 %, 0,2700 %, και 0,5900 % για τις ηλικίες 0–19 ετών, 20–29 ετών, 30–39 ετών, 40–49 ετών, 50–59 ετών και 60–69 -χρονών, αντίστοιχα. Οι θάνατοι από τα μέτρα αποκλεισμού, εν τω μεταξύ, μπορεί να ξεπέρασαν τους «θανάτους από τον κορονοϊό», ενώ προκάλεσαν ακόμη ανυπολόγιστα δεινά, συμπεριλαμβανομένης της οικονομικής καταστροφής εκατοντάδων εκατομμυρίων ανθρώπων. 

Επιπλέον, οι «θάνατοι από covid» έχουν αυξηθεί κατά πολύ με τη συμπερίληψη εκείνων που, είτε είχαν βρεθεί θετικοί, είτε είχαν έρθει σε επαφή με οποιονδήποτε είχε βρεθεί θετικός αρκετές εβδομάδες πριν από το θάνατό τους. Και τα τεστ PCR για τον covid, που ορίζονται στους 37 έως 40 κύκλους, και μερικές φορές έως τους 45, αποδίδουν περίπου 85 έως 90 τοις εκατό ψευδώς θετικά αποτελέσματα, όπως επιβεβαιώθηκε από τους New York Times. Λαμβάνοντας υπόψη αυτά τα ζητήματα, είναι σχεδόν αδύνατο να γνωρίζουμε πόσοι από τους πλεονάζοντες θανάτους του 2020 σε σύγκριση με το 2019 οφείλονταν στον covid-19 και πόσοι οφείλονταν στα lockdown. 


Εν τω μεταξύ, ο θεσμός των διαβατηρίων εμβολιασμού αντιπροσωπεύει μια διαφοροποιημένη επέκταση των lockdown που δημιουργεί διακρίσεις. Παρά το γεγονός ότι ο εμβολιασμένος μπορεί να κολλήσει και να μεταδώσει τον Covid-19 και τις παραλλαγές του, η διάθεση των διαβατηρίων εμβολιασμού προχωρά με ταχείς ρυθμούς .

 

Οι υποχρεωτικοί εμβολιασμοί και οι εκκλήσεις για υποχρεωτικότητα έχουν αυξηθεί, παρ' ό,τι μια ισραηλινή μελέτη κατέδειξε ότι η φυσική ανοσία των μολυνθέντων είναι 13 φορές πιο αποτελεσματική στην πρόληψη της μόλυνσης από την παραλλαγή δέλτα -που αυτή τη στιγμή είναι το πιο διαδεδομένο στέλεχος- σε σύγκριση με τις διπλές δόσεις του εμβολίου Pfizer. Και ο διπλά εμβολιασμένοι έχουν 6 φορές περισσότερες πιθανότητες να υποστούν σοβαρή νόσηση σε σύγκριση με τους μη εμβολιασμένους που έχουν μολυνθεί από τον ιό ή παλαιότερες παραλλαγές του. 


Μόνο στις ΗΠΑ, οι θάνατοι μετά από εμβολιασμό, σύμφωνα με το σύστημα αναφοράς ανεπιθύμητων συμβάντων εμβολιασμών (VAERS), έχουν φτάσει τις 13.000, ενώ οι τραυματισμοί ξεπερνούν τις 500.000. Και αυτά είναι τα συντηρητικά στοιχεία, δεδομένου ότι πολλοί θάνατοι από εμβόλια, και άλλα «περιστατικά» που σχετίζονται με τα εμβόλια δεν φτάνουν μέχρι το VAERS, εξαιτίας της αποσιώπησής τους από τους υγειονομικούς υπαλλήλους του καθεστώτος covid. Ωστόσο, ο υπουργός παιδείας του πρώην Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα συνέκρινε πρόσφατα όσους εναντιώνονται στις μάσκες και τα εμβόλια με τους βομβιστές αυτοκτονίας στην Καμπούλ, και ένας Δημοκρατικός υποψήφιος για το Κογκρέσο ζήτησε το δικαίωμα να πυροβολούνται «όσοι δεν λαμβάνουν αρκετά σοβαρά υπ’ όψη τους τον ιό». 


Ωστόσο, ούτε η ψευδο-επιστήμη, ούτε η παράνοια των φανατικών του covid αποτελούν την υπέρτατη δικαιολογία για την εναντίωση στο καθεστώς του covid. Για να αντιταχθεί κανείς στο καθεστώς του covid, δεν χρειάζεται να είναι «αντι-εμβολιαστής». Πρέπει απλά να διεκδικεί τα δικαιώματά του. Τα lockdown και οι υποχρεωτικοί εμβολιασμοί αντιπροσωπεύουν την κατάργηση των ιδιοκτησιακών δικαιωμάτων - πρώτα απ' όλα το δικαίωμα της σωματικής μας αυτονομίας - ή το δικαίωμα να κάνει κάποιος αυτό που κρίνει σωστό με το σώμα του. Αυτό το δικαίωμα δεν μπορεί να αντικατασταθεί από το υποτιθέμενο δικαίωμα τρίτων να μην μολυνθούν. Ένα τέτοιο δικαίωμα δεν είναι μόνο επιστημονικά παραπλανητικό στο τωρινό πλαίσιο. Είναι αδικαιολόγητο βάσει αρχών, ανεξαρτήτως πλαισίου. Είναι καιρός να το δηλώσουμε με σαφήνεια και ευθύτητα: το βάρος της ευθύνης αφορά όσους φοβούνται τη μόλυνση, ώστε να προστατευτούν από τον ιό και τις παραλλαγές του, και όχι τους άλλους - είτε είναι εμβολιασμένοι είτε όχι. 


Το καθεστώς covid φέρνει μαζί του τον δεσποτισμό, όχι μόνο επειδή καταστρέφει την περιουσία των ιδιοκτητών μικρών επιχειρήσεων, των ιδιοκτητών ακινήτων και των εργαζομένων, ενώ παράλληλα αυξάνει την ισχύ του κράτους. Παραβιάζει επίσης το θεμελιώδες δικαίωμα της αυτοδιάθεσης - το οποίο σημαίνει ότι μετατρέπει τα άλλοτε ελεύθερα άτομα σε σκλάβους. 

Η τελευταία παράγραφος του Senger είναι, παρεμπιπτόντως, σχετική ως προς αυτό το θέμα: 


Για τον Σι Τζινπίνγκ, το lockdown δεν αφορούσε ποτέ τον ιό. Αφορούσε την αποστολή ενός μηνύματος: όταν απογυμνωθεί από κάθε της πρόσχημα, η ψευδαίσθηση των πολιτικών της Δύσης

περί αρετής, ικανότητας και αφοσίωσης στα ανθρώπινα δικαιώματα δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια συμμόρφωση με κανόνες και θεσμούς κληροδοτημένους από τις προηγούμενες γενιές, που εύκολα ανατρέπεται. 

 

Ο κορωνο-κομμουνισμός του Σι Τζινπίνγκ δεν αντιπροσωπεύει, πρωτίστως, μια αμφισβήτηση της διαχειριστικής ακεραιότητας ή της επιστημονικής επάρκειας της Δύσης. Είναι περισσότερο μια αμφισβήτηση προς ό,τι απέμεινε από την αναγνώριση των ατομικών δικαιωμάτων εκ μέρους των δυτικών καθεστώτων. Αυτά τα δικαιώματα δεν μας έχουν δοθεί από το κράτος, όμως τα κράτη, συμπεριλαμβανομένου του δικαστικού τους βραχίονα, εκχώρησαν στον εαυτό τους το δικαίωμα να τα παραβιάζουν και να τα καταργούν κατά βούληση. Για τους φιλελεύθερους, αυτό πρέπει να είναι το πεδίο όπου θα διακυβευτεί η ύπαρξή τους. 




***

 

 

Ο Michael Rectenwald είναι συγγραφέας έντεκα βιβλίων, συμπεριλαμβανομένων των Thought Criminal , Beyond Woke , Google Archipelago και Springtime for Snowflakes.