22 Αυγούστου, 2021

Καραντινολάγνοι: Απληροφόρητοι αφελείς ή λανθάνοντες σαδιστές ;

Κείμενο της σελίδας του facebook «Οι δούλοι», που δημοσιεύτηκε στις 17 Αυγούστου 2021.



Εδώ και πολλούς μήνες από αυτή τη σελίδα, έχουμε πάψει συνειδητά κάθε προσπάθεια να πείσουμε τους μενουμεσπιτάκηδες για τον παραλογισμό των μέτρων που στηρίζουν. Δυστυχώς όμως βλέπουμε ακόμα αρκετούς δικούς μας που συνεχίζουν να αναλώνονται σε ατελείωτες συζητήσεις στο διαδίκτυο, παραθέτοντας μία σειρά από (εύλογα) επιχειρήματα μόνο και μόνο για να εισπράξουν στο τέλος ένα «χαχα» και ένα «άσε μας ρε ψεκ».
Εκείνο που δεν έχουν καταλάβει ακόμα οι παραπάνω είναι ότι οι μενουμεσπιτάκηδες δεν έχουν πέσει θύματα παραπληροφόρησης και επομένως, με λίγη προσπάθεια θα μπορούσαν να δουν την πραγματικότητα. Αυτό που αδυνατούν να αποδεχθούν είναι ότι οι καραντινολάγνοι είναι φασιστόμουτρα ολκής που απολαμβάνουν στο μέγιστο όσα συμβαίνουν γύρω μας.
Δεν είναι καθόλου θύματα προπαγάνδας και τρομοκρατίας. Είναι κομπλεξικοί υπάνθρωποι που ηδονίζονται να σε βλέπουν να καταστρέφεσαι. Ασφαλώς και αντιλαμβάνονται απόλυτα τον παραλογισμό των μέτρων με βάση την μικρή επικινδυνότητα του κορωνοιού. Απλά γουστάρουν να σε βλέπουν να υποφέρεις από την κρατική μπότα. Ζούνε το όνειρό τους βλέποντας επιτέλους ένα αυταρχικό κράτος που εξοντώνει οτιδήποτε παρεκκλίνει από τους νόμους του. Βιώνουν την υπέρτατη ονείρωξη που τόσα χρόνια λαχταρούσαν. Τόσο απλά.
Και εσείς ακόμα προσπαθείτε να κάνετε σοβαρό διάλογο μαζί τους. Να διαπραγματευτείτε μια μέση λύση. Να συζητήσετε τι ακριβώς με αυτούς; Εάν έχουμε το δικαίωμα να βγαίνουμε από το σπίτι μας ό,τι ώρα γουστάρουμε; Εάν θα είμαστε υποχρεωμένοι να φοράμε ένα βρομόπανο στα μούτρα μας για οκτώ ώρες;; Εάν μας επιτρέπεται να εργαστούμε; Εάν θα πρέπει να κάνουμε στο σώμα μας ότι εμείς επιθυμούμε;
Συνέλθετε..
Δεν τους ενοχλήσαμε ποτέ. Δεν παραβιάσαμε ποτέ καμία ελευθερία τους. Δεν πήγαμε στο σπίτι τους να τους βγάλουμε έξω με το ζόρι, ούτε τους τραβούσαμε τη μάσκα από το πρόσωπο. Από την αρχή ήταν ελεύθεροι να κάνουν οτιδήποτε αυτοί επιθυμούσαν για να προστατευτούν από τον ιό. Δεν βρίσκουμε τον λόγο να πρέπει να αποδεχτούμε κάθε παρανοϊκό μέτρο που μας επιβάλλουν.

Η ομαλή συμβίωση σε μία κοινωνία προϋποθέτει ξεκάθαρες κόκκινες γραμμές, τις οποίες αυτοί τις έχουν ξεπεράσει προ πολλού. Καμία συζήτηση δεν πρόκειται να κάνουμε μαζί τους. Από την πρώτη στιγμή δηλώσαμε ότι έχουμε πόλεμο με αυτά τα καθάρματα, ακόμα και εάν πρόκειται για το σύντροφό μας, τη μητέρα μας, τον αδερφό ή τον κολλητό μας.
Η ελευθερία είναι πάνω από τον οποιονδήποτε και από το οτιδήποτε.


Υστερόγραφο: Θα συμφωνούσα στην ένσταση ότι «δεν είναι όλοι σαδιστές», εφόσον βρισκόμασταν στην αρχή αυτού του φιάσκου. Σήμερα όμως, 18 μηνες μετά και έχοντας όλοι μας γίνει μάρτυρες της ξεδιάντροπης κατάχρησης εξουσίας, με ατελείωτη προπαγάνδα, διώξεις εργαζομένων, εκβιασμούς και απειλές, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Πως είναι δυνατόν κάποιος να επικροτεί την υποχρεωτική ανεργία (άρα και αφανισμό) εργαζομένων επειδή αρνούνται να υποβληθούν σε υποχρεωτικές ιατρικές πράξεις; Πως μπορεί κάποιος να θεωρεί φυσιολογική την επίδειξη πιστοποιητικού υγείας για να μπορεί να μετακινηθεί; Όσο και να φοβάσαι δεν γίνεται να μην βρεθείς σε μια κατάσταση ηθικής σύγκρουσης.

Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία, ας είμαστε ρεαλιστές. Πρόκειται για κτήνη που βρήκαν την ευκαιρία να βγάλουν τον πραγματικό τους εαυτό. Όσοι ακόμα δεν έχουν πάρει χαμπάρι τι συμβαίνει γύρω τους δεν είναι θύματα προπαγάνδας, αλλά εθελοτυφλούν επειδή το συγκεκριμένο αφήγημα ικανοποιεί τις ασυνείδητες αυταρχικές πεποιθήσεις που κουβαλούσαν όλα αυτά τα χρόνια. Ναι, μπορεί πολλοί να μην το παραδέχονται συνειδητά και να υποστηρίζουν με μένος το αφήγημα της πανδημίας, όχι όμως γιατί πράγματι πιστεύουν σε αυτήν, αλλά γιατί πολύ απλά τους ικανοποιεί ενδόμυχα. Ακόμα και εάν αύριο βρισκόταν η θεραπεία και το τέλος του κορωνοιού, να είστε απόλυτα βέβαιοι ότι βαθειά μέσα τους θα στεναχωριούνταν και θα παρακαλούσαν να εμφανιστεί έναν νέος κορωνοϊός.

***