28 Αυγούστου, 2021

Το υγειονομικό ράιχ του Κυριάκου Μητσοτάκη


 

Ανάρτηση της αναρχοκαπιταλιστικής σελίδας «Ελεύθερη Αγορά - Austrian Economics» στην πλατφόρμα MeWe.com, δημοσιευμένη στις 28 Αυγούστου 2021.


Οι Betriebsführer της ναζιστικής Γερμανίας

Στη Ναζιστική Γερμανία, οι ιδιοκτήτες καταστημάτων ονομάζονταν Betriebsführer και ενεργούσαν ως βραχίονας του κράτους, αλλιώς τους αφαιρούταν η άδεια ή είχαν βαρύτερες κυρώσεις ανάλογα με τα γούστα του καθεστώτος.


Αστυνομικό Κράτος, χαφιεδισμός και τρομοκρατία

Λόγω της ιδιωτικής φύσης των συναλλαγών στην οποία μπορούσαν να διεξαχθούν πολλές συναλλαγές μαύρης αγοράς (εξυπηρέτηση εβραίων ή άλλων «εχθρών του Ράιχ», παραβίαση ποσοστώσεων στις πωλήσεις, μη συμμόρφωση με τις διατιμήσεις κλπ), το καθεστώς έπρεπε να επιβάλει τον φόβο πως το ένα μέλος της συναλλαγής μπορούσε να αποδειχθεί αστυνομικός που προσπαθεί να παγιδεύσει το άλλο μέλος. Η κυβέρνηση έπρεπε να κάνει τους ανθρώπους να φοβούνται ακόμη και τους μακροχρόνιους συνεργάτες τους, ακόμη και τους φίλους και τους συγγενείς τους, πως μπορεί να αποδειχθούν χαφιέδες.


Παράκαμψη Δικαστικών Επιλύσεων και κατάλυση της δικαιοσύνης

Προκειμένου να επιτύχει καταδίκες, το καθεστώς έπρεπε να θέσει τη γνωμοδότηση περί αθωότητας ή ενοχής στην περίπτωση συναλλαγών μαύρης αγοράς, στα χέρια ενός διοικητικού δικαστηρίου ή των αστυνομικών πρακτόρων επί τόπου. Δεν μπορούσε να βασιστεί σε δοκιμασίες διεξαγωγής δικών, διότι είναι πολύ δύσκολο να διεξαχθούν τόσες πολλές δίκες χωρίς να καταρρεύσει το δικαστικό σύστημα.


Το υγειονομικό ράιχ του Κυριάκου Μητσοτάκη

Έτσι και το καθεστώς μητσοτάκη όπως και μερικά ακόμα - ελάχιστα - ευρωπαϊκά καθεστώτα, μετέφερε σήμερα την αστυνόμευση στα χέρια των σύγχρονων Betriebsführer των καταστημάτων. Οι καταστηματάρχες λειτουργούν ως όργανα του κράτους εξετάζοντας τα πιστοποιητικά υγειονομικών φρονημάτων , δωρεάν μάλιστα και χάνοντας εισοδήματα, ώστε να εξοβελιστούν οι ανάλογοι «εχθροί του λαού» της εποχής του χίτλερ: Οι ανεμβολίαστοι. Αν δεν το κάνουν, τρώνε βαρύτατα πρόστιμα και χάνουν την άδεια λειτουργίας τους χωρίς δίκη, με απόφαση των επιτόπου obersturmbannführer των υγειονομικών SS που πραγματοποιούν τους ελέγχους.

Όλα αυτά τα έχουμε αναφέρει διαχρονικά στον ιστότοπο μας, όπως τα περιγράφουν οι διανοητές της Αυστριακής σχολής προειδοποιώντας για τις πρακτικές του ολοκληρωτικού σοσιαλιστικού κράτους. Τώρα τα βλέπουμε να εξελίσσονται ζωντανά μπροστά στα μάτια μας.

Το μαχαίρι στα δόντια και πάμε στα συλλαλητήρια.


***