27 Νοεμβρίου, 2021

Ανοιχτή επιστολή σε σένα που έχεις κουραστεί από την μαζική υστερία

Ανάρτηση του Σταύρου Κατσούλη, που δημοσιεύτηκε στο facebook στις 27 Νοεμβρίου 2021. Χρόνος ανάγνωσης 3'.


Αγαπητοί μου

Βρισκόμαστε περίπου στο μάτι του κυκλώνα μιας πραγματικά τρομαχτικής διαδικασίας υλοποίησης μιας νέας, εξαιρετικά αποτελεσματικής τεχνοκρατικής δικτατορίας. Τα γεγονότα που θα ακολουθήσουν θα είναι ό,τι πιο τρομακτικό έχει καταγραφεί ποτέ στα κατάστιχα της ιστορίας, εάν και εφ' όσον το επιτρέψουμε. Μέχρι στιγμής, το επιτρέπουμε.
Η τεχνοκρατική δικτατορία που όλοι βλέπουν μα λίγοι αναγνωρίζουν, έχει όλα τα αρνητικά στοιχεία κάθε ολοκληρωτικού καθεστώτος της ιστορίας, όπως οι κλασσικές δικτατορίες, της κόλασης του φερόμενου ως υπαρκτού σοσιαλισμού, τις κατοχές και τον ναζισμό, τη φεουδαρχία κλπ.

Διακατέχεται επίσης από την ευρύτερη φιλοσοφία και κοσμοθεωρία του φασισμού, τα οποία πηγάζουν πάντα από ένα ανεξέλεγκτο και ατίθασα αυταρχικό Κράτος που αναζητά όλο και περισσότερη εξουσία κι έλεγχο πάνω στους ανθρώπους, επειδή του το επέτρεψε η κοινωνία. Επίσης διακατέχεται πιο συγκεκριμένα από την πρακτική του κορπορατικού φασισμού, αφού για να υλοποιήσει το σχέδιό της η εξουσία, συνεργάζεται με συγκεκριμένα ιδιωτικά και υπερδιεθνή συμφέροντα. Τέλος, στηρίζεται στον εκτεταμένο και σταδιακό εκφασισμό της κοινωνίας, η οποία έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια τουλάχιστον των τελευταίων δεκαετιών, στη βάση της εξάρτησης από το Κράτος και την ανάθεση στο Κράτος κάθε ανθρώπινης δραστηριότητας και τελευταία βεβαίως τη θεωρία ότι τα φυσικά και ηθικά μας δικαιώματα πηγάζουν από το Κράτος και τους νόμους του, αντί των πανανθρώπινων, αντικειμενικών αξιών που ο Θεός (σ.σ. ή η φύση) έβαλε στην συνείδησή μας.
Όμως, αυτή τη φορά, το σχέδιο είναι βελτιστοποιημένο. Ό,τι παρέλαβαν από τους ιδεολογικούς τους προγόνους, το έχουν βελτιστοποιήσει σε σημείο όπου ο κοινωνικός αυτοματισμός, ο τεχνικά άρτιος έλεγχος των πληθυσμών, η βαθμιαία νομιμοποίηση μισανθρωπικών νόμων, η παρουσίαση και δημιουργία νέων απειλών, κλπ έχουν φθάσει σε τόσο μεγάλο σημείο τελειότητας, που φαντάζουν είτε ως ανυπέρβλητα στους υποψιασμένους, είτε εντελώς αόρατα και ανύπαρκτα στην συντριπτική πλειοψηφία η οποία έχει βαλθεί με πείσμα να αγνοεί ακόμη και τις πιο οφθαλμοφανείς αποδείξεις.
Έχουμε φθάσει στο σημείο, όπου απλοί συνάνθρωποι μας στηρίζουν την χωρίς όρους και όρια εξουσία του Κράτους, μέχρις και του σημείου όπου το Κράτος έχει μετατραπεί κυριολεκτικά σε ιδιοκτήτη ψυχής και σώματος κάθε άτυχου όντος που έκανε το λάθος να συνδιαλλαχτεί με αυτό, από την αρχή της ζωής του ως το τέλος. Η βία του καθεστώτος γι αυτούς τους πρώην συμπολίτες μας και νυν συνεργάτες της τεχνοκρατικής δικτατορίας, είναι απολύτως αποδεκτή, σε όποιον βαθμό και να επιτελεσθεί. Κάθε φυσικό δικαίωμα μας, είναι υποψήφιο για διαγραφή και ακύρωση, στη βάση της συμμόρφωσής μας με τις επιταγές φαρμακευτικών, Κράτους και στο μέλλον και άλλων οργανισμών, όπως το χρηματοπιστωτικό, την πρόσβαση υγεία, την παιδεία ή ακόμη και την απλή μετακίνηση.
Όποιος έχει ταχθεί με την πλευρά του καθεστώτος και των συνεργατών του, είναι μέρος του προβλήματος. Δεν υπάρχει πλέον η δικαιολογία της άγνοιας ή της μη κατανόησης. Αυτοί οι πρώην συμπολίτες μας, θεωρούν πλέον ότι η θανάτωσή μας με οποιονδήποτε πρόσφορο τρόπο, είναι κάτι όχι απλά αποδεκτό, αλλά κάτι στο οποίο ευχαρίστως θα συμμετείχαν. Ο μανδύας του ηθικού πλεονεκτήματος που συνεχώς αναφέρουν ως τη βάση της θηριωδίας στην οποία συμμετέχουν, καθώς και η προστασία και η παροχή ειδικών δικαιωμάτων προς αυτούς, τους κάνει ακόμη πιο αφιερωμένους στον σκοπό, αφού πλέον οτιδήποτε και να κάνουν η ασυλία γι αυτούς είναι δεδομένη.
Η επίθεση που δέχεται η ανθρωπότητα είναι μετωπική και σε όλους τους τομείς, συγχρόνως. Αυτό και μόνο το γεγονός, δείχνει την τεράστια ισχύ που έχει η πραγματική εξουσία πάνω στις κοινωνίες, καθώς και το μέγεθος της προετοιμασίας που είχε λάβει χώρα κάτω από τα κλειστά μας μάτια και τις καθυποταγμένες συνειδήσεις μας.
Και όμως, υπάρχει τρόπος να αντισταθεί το μικρό μέρος της υγιούς κοινωνίας.
Η αντίσταση θα πρέπει να είναι κατ αρχήν υπέρ και άνω χωρών και εθνών εφ' όσον ο πόλεμος γίνεται συγχρόνως σε όλον τον πλανήτη, χωρίς βεβαίως να χάνεται το βάρος και η σημασία της υπεράσπισης του εθνικού συμφέροντος του καθένα, διότι στον πόλεμο αυτόν θύμα δεν είναι μόνον ο άνθρωπος, αλλά και κάθε θεσμός ο οποίος τον στηρίζει θετικά, όπως τα έθνη.
Αγνοήστε επιδεικτικά τις διαλεκτικές τους συστήματος, ιδεολογίες, θεωρίες και κοσμοθεωρίες που χρησιμοποιούνταν εναντίον σας τόσον καιρό, όσο θετικές και ωφέλιμες και να φαντάζουν. Πράξτε πρακτικά και αρνηθείτε κάθε ανελεύθερη πρακτική, όπου κι αν βρίσκεται, όποιος και να την εκφράζει, απ όπου κι αν προέρχεται. Αντισταθείτε στον ισχυρότατο πειρασμό να σιωπήσετε όταν κάποιος επιδεικνύει ότι είναι συνεργάτης με το τεχνοκρατικό δικτατορικό καθεστώς, επειδή κάπου-κάποτε συμφωνούσατε με αυτόν, και άρα σήμερα τον συμπαθείτε. Το σύστημα θα χρησιμοποιήσει όλους αυτούς, και θα τους θέσει προσεχτικά εκεί που πρέπει για να προκαλέσει αυτήν την σιωπή και άρα τελικά, την αποδοχή.
Δεν υπάρχει πλέον αδελφός, αδελφή, πατέρας, μητέρα, φίλος, φίλη, σύζυγος, συνεργάτης, συναγωνιστής, σύντροφος, διανοητής ή πνευματικός σύμβουλος ο οποίος να είναι συνεργάτης με το καθεστώς, την ώρα που έχει ενημερωθεί, έχει πρόσβαση στις αποδείξεις, ενδείξεις και στοιχεία που δείχνουν ακριβώς τι ζούμε και τι υλοποιείται και να παραμένει αυτός, σεβαστός ή φίλος. Δεν έχει κανένα νόημα να μην υπερασπίζεται κάποιος τον εαυτό του, διότι ο εγκληματίας που επιτίθεται ήταν παλαιός φίλος ή γνωστός, ή κάποιος που κάποτε σεβόσασταν. Δεν είναι θέμα ηθικής ή αγάπης ή ευγένειας. Οι άνθρωποι αυτοί, ακούσια ή εκούσια, εν γνώση τους η εν αγνοία, συνεργάζονται και εργάζονται καθημερινά για την υλοποίηση της χείριστης, πιο αδυσώπητης, πιο απάνθρωπης, πιο εγκληματικής, πιο αδίστακτης δικτατορίας που έχει δει ποτέ η ανθρωπότητα.
Είναι πλέον καιρός να αφήσετε πίσω τους μύθους που σας γαλούχησαν, να δείτε τους φίλους, συντρόφους, δασκάλους σας που συμμορφώνονται με το καθεστώς όπως πραγματικά είναι σήμερα, δηλαδή ως προδότες, ως εχθρούς σας, ως καταδότες, ως υλοποιητές και υποστηρικτές της χείριστης χούντας. Θεωρήστε ότι η προηγούμενη σας ζωή τελείωσε. Είτε σας αρέσει είτε όχι, οι περιστάσεις σας εξανάγκασαν να εισέλθετε σε μια νέα κατάσταση. Δεν υπάρχει τύχη ή τυχερός ο οποίος θα ξεφύγει. Υπάρχει μόνον ο προετοιμασμένος θαρραλέος που με πείσμα αντιστέκεται μέχρι εσχάτων και ο υποταγμένος που συμβιβάζεται μέχρι που θα θεωρηθεί πλέον άχρηστος από τους δυνάστες του.
Ανοίξτε το στόμα σας και μη ντραπείτε να τους πείτε την αλήθεια. Μη σταματάτε να λέτε την αλήθεια. Μην αφήνετε κανέναν φασίστα να ρίχνει το σατανικό τους δηλητήριο μπροστά σας. Μην αφήνετε τους ανίδεους χωρίς καμιά υποψία για το γεγονός ότι υπάρχει αντίλογος και μάλιστα ικανός, αφού είναι η αλήθεια και το ηθικό. Οργανωθείτε οι ελεύθεροι σε ομάδες για να αυτοδιαχειριστείτε τις ζωές σας. Βρείτε πηγές και τρόπους συναλλαγής οι οποίες δεν εξαρτώνται από το σύστημα. Επιβιώστε με έξυπνους και αποτελεσματικούς τρόπους. Ετοιμαστείτε για μάχες πάσης φύσεως και έκτασης. Ετοιμαστείτε να δεχθείτε επιθέσεις τρόμου και προπαγάνδας άνευ ιστορικού προηγούμενου. Ετοιμασθείτε για κάθε απρόβλεπτη απειλή διότι το σύστημα πρόκειται να γίνει εξαιρετικά εφευρετικό σε αυτόν τον τομέα. Πολεμήστε με κάθε τρόπο το τέρας που ξυπνά. Επιβιώστε. Εάν και όταν το τέρας τελειώσει, εσείς είστε που θα δώσετε ζωή και πάλι στον πολιτισμό μας.
Εάν δε το κάνετε ΤΩΡΑ, ΑΜΕΣΑ, ετοιμαστείτε για μια μεγάλη περίοδο μέγιστης μιζέριας και πόνου για όλους. Εάν δεν το κάνετε τώρα, η επιστροφή στην ελευθερία ακόμη κι αν αυτή είναι σχετική ή ατελής, θα είναι εξαιρετικά, μα εξαιρετικότατα, δύσκολη κι αιματηρή.
Εάν δε το κάνετε ΤΩΡΑ, ΑΜΕΣΑ,η ιστορία θα μας καταγράψει όλους ως τους χείριστους φασίστες. Εάν επιζήσουμε.
Αγαπήστε την Αλήθεια, την Ελευθερία και τον συνάνθρωπο, περισσότερο από την ασφάλεια και τον φόβο. Συνεχώς και αδιαλείπτως.


***