05 Μαρτίου, 2023

Τίποτα πια στον πολιτικό, όλα στην αγορά. Τίποτα πια κρατικό, όλα ελεύθερα («ιδιωτικά»).

Σε έναν κρατικό οργανισμό κανένας δεν είναι υπεύθυνος και κανένας δεν έχει κίνητρο ή συμφέρον να ασχοληθεί με την ποιότητα της παρεχόμενης υπηρεσίας

Κείμενο του Π. Α. Πέρρου, που δημοσιεύτηκε στην σελίδα του στο Facebook στις 3 Μαρτίου 2023. Χρόνος ανάγνωσης 1'.

Τα ΜΜΕ συνεχίζουν να αναπαράγουν και σήμερα την ιστορία με το κλειδί που δεν γύρισε και τον εγκληματία σταθμάρχη. Μια ολόκληρη χώρα στηριζόταν επί χρόνια σε κλειδιά που γυρνάνε με το χέρι, σε χειρόγραφες σημειώσεις πάνω σε μπακαλόχαρτα και σε τηλεφωνικές συνεννοήσεις για να μην έχει εκατόμβη θυμάτων και ο υπαίτιος της τραγωδίας σύμφωνα με τα ΜΜΕ είναι ο σταθμάρχης που δεν γύρισε το κλειδί.
Ο κρατικός ΟΣΕ που μας πήρε τις περιουσίες με τα δεκάδες ΔΙΣ χρέος (αλήθεια πώς τα κατάφεραν τα τρένα και οι ράγες να μας βάλουν μέσα τόσα ΔΙΣ ευρώ τα οποία θα αρκούσαν να πηγαίναμε στους προορισμούς μας με ελικόπτερα και jets;) τώρα μας πήρε και τις ζωές επειδή αυτά τα δεκάδες ΔΙΣ δεν κατάφεραν να «πιάσουν τόπο». Γιατί;
Επειδή σε έναν κρατικό οργανισμό κανένας δεν είναι υπεύθυνος και κανένας δεν έχει κίνητρο ή συμφέρον να ασχοληθεί με την ποιότητα της παρεχόμενης υπηρεσίας. Πάντα θα φταίει ένα κλειδί που δεν γύρισε και ένα φαναράκι που δεν άναψε.
Αν σε αυτή τη χώρα δεν μπορεί να τηρηθεί το αυτονόητο, να ασχοληθούν με τη διοίκηση των εκάστοτε επιχειρήσεων εκείνοι που τις ξέρουν και όχι οι πολιτικοί και οι κολαούζοι τους, καλύτερα οι επιχειρήσεις αυτές να κλείνουν. Η ύπαρξή τους μόνο ζημία και καταστροφή προσφέρει στην κοινωνία.
Τίποτα στον πολιτικό, όλα στην αγορά. Τίποτα κρατικό, όλα ιδιωτικά. ΧΤΕΣ.
***